Carhartt Workwear TOP 5 naisten työvaatteet

Mistä löytyy työvaatteita naisille? Tätä pohtii moni nainen, joka ei työssään käytä jakkupukua, mutta toisaalta ei tarvitse huomiovaatteitakaan. Itse törmäsin asiaan opiskellessani viherrakentajaksi. Naisten työvaatteet olivat tuolloin ruotsalaismerkin miesten mallistosta pienintä kokoa pirteän oranssina huomiovärinä, ja sillä mentiin. Vähän se kyykkiessä puristi, vääristä paikoista, mutta paremmastakaan ei ollut tietoa.

Carharttin naisten työvaatteet tulivat tarkemmin tutuksi vasta siinä vaiheessa, kun viime keväänä otimme niitä koe-erän Haaralan tilan putiikkiin myyntiin. Vaikka Haaralan isäntä on vannonut tämän jenkkimerkin nimeen jo vuosia, ei Carharttin naisten vaatteiden valikoimaa ole ollut helposti saatavilla Suomesta. Ja jo ensimetreiltä lähtien olin valaistunut: Oho, nämä ovat tosiaan (työ)vaatteita naisille

Todettakoon heti kärkeen, että jos työssäsi vaaditaan huomiovaateluokitusta, niin Carharttilta et ainakaan toistaiseksi löydä apua asiaan.  Muuten nämä naisten työvaatteet taipuvat erinomaisesti mihin tahansa työhön: kaupan alalle, puutarha-alalle, päiväkoteihin ja kouluihin, maatiloille ja hevostalleille… kaikkeen työhön, missä tarvitaan kestäviä vaatteita, joissa on helppo liikkua ja kyykistellä, nostaa ja kurottaa. Esimerkiksi joustavat leggingsit ovat näille aloille jokanaisen luottovaate. Samoin hupparit ja t-paidat kestävät pesua ilman, että niiden saumat vääntyvät kieroksi parin pesukerran jälkeen. Oma kokemukseni on, että vaatteet ovat päällä niin mukavat, että niitä tulee pidettyä myös vapaa-ajalla. Myös hinta on perinteisiin työvaatemerkkeihin verrattuna edullinen.

Mitkä sitten ovat omat TOP 5 suosikit Carharttin naisten vaatteista? Seuraavat tuotteet valikoituivat suositteluun vuoden tiiviin käyttökokemuksen perusteella. Niitä on käytetty niin siisteissä kuin sotkuisissakin hommissa, pesty kymmeniä kertoja ja ne edelleen päätyvät päivittäin priimakuntoisina päälle.

1.Carhartt Workwear Utility Leggings, Lightweight ja Force

Carharttin leggingsit olivat rakkautta ensi käytöllä. Tukeva ja joustava kangas ei repeydy edes naulan raapaisuista, ne joustavat kyykkiessä kasvimaalla ja koirien kanssa liikkuessa, eivät veny eikä vanu pesussa. Leggingseillä kiipeää koneiden hyttiin, istuu kepeästi päivän tietokoneen edessä toimistossa tai nostelee kaupalla laatikoita edes takaisin hyllyyn. Leggingsit eivät purista eivätkä kiristä missään vaiheessa – suoraan sanoen tuntuu siltä, ettei jalassa olisi housuja ollenkaan!

Tyylikäs slim-fit -malli istuu hyvin päälle jokaiseen kroppaan, eli naisen ei enää tarvitse käyttää työhousuina miesten housuja. Leggingseissä on kaksi eri vahvuutta, ohuempi Lightweight ja paksumpi Force, mutta molempien kangas on kuitenkin niin tukevaa, ettei niistä ”päivä paista läpi”. Forcesta löytyy lisäksi tuplakangas polvien kohdalta sekä hieman enemmän taskuja. Olen pessyt omia leggareitani kymmeniä kertoja, eivätkä ne ole kärsineet pesusta mitenkään. Kangas tai vyötärön kuminauha ei ole venynyt vaan pitää tiukasti kuosinsa pesusta toiseen.

Nämä ovat ainakin itselleni The Naisten Työhousut, joita tulee käytettyä päivittäin, töissä ja vapaalla. Enkä ole mielipiteeni kanssa ainoa, sillä nämä ovat yksi suosituimmista tuotteista naisten valikoimassamme. Värinä on toistaiseksi vain musta, mutta kesällä saamme valikoimiin myös kauniin ruskean sävyn.

2. Carhartt Clarksburg naisten huppari

Olen ollut hupparinaisia koko elämäni. Vaikka haaveissani liihotan kepeissä pellavapaidoissa, täyttyy oma arkeni rapaisista tassuista, pölyisistä koneista, mullasta ja muusta ei-niin-siististä-sisähommasta. Lisäksi olen sen verran viluville, että Suomen niin kutsutussa kesässä lämpö harvemmin yltää niihin lukemiin, että allekirjoittanut pärjää pelkällä t-paidalla. Niinpä vedän päälleni lähes päivittäin Carhartt Clarksburg hupparin.

Tämän klassikkohupparin kangas on tukevaa paksua puuvillaa (tai puuvillasekoitetta, riippuu väristä) ja hupparin sisäpinnassa on ihanan pehmeä pinta, joka lämmittää mukavasti ihoa vasten. Pesusta toiseen huppari pitää mallinsa, eikä menetä muotoon.

Clarksburgista löytyy sekä perinteinen kengurutaskulla varustettu malli että vetoketjullinen versio, ja itse käytän ehdottomasti enemmän kengurutaskuversiota. Se on kuitenkin makukysymys, tykkääkö vetskarista vai ei, itse huppari on kuitenkin sama.

Kovaksi kilpailijaksi hupparille on viime kuukausina noussut huputon Clarksburg Crewneck -college. Tästä mallista löytyy sivuilta joustavat “paneelit”, joiden ansiosta college joustaa esimerkiksi laatikoita nostaessa hyvin. Clarksburg Crewneckin materiaali on samaa tukevaa puuvillasekoitetta kuin huppareissa, ja kangas pitää kuosinsa pesusta pesuun. Plussaa tässä mallissa on kivat värit.

3. Carhartt Workwear naisten t-paita

Etsin pitkään täydellistä t-paitaa, joka olisi valmistettu kestävästä ja paksusta puuvillasta, joka ei lörpsähdä muodottomaksi ensimmäisen pesun jälkeen. Naisten Workwear t-paita on yllättänyt positiivisesti ja siitä on tullut vaatekaapin luottopaita. Malliltaan se on enemminkin rento kuin slim fit, olematta kuitenkaan mikään teltta. Hinta-laatusuhteeltaan tämä on käsittämättömän hyvä t-paita, sillä halpisketjusta ostettu t-paita maksaa lähes saman verran, mutta laatua tässä paidassa on rutkasti enemmän.

Tämä Carharttin t-paitojen klassikko on valmistettu paksusta 100% puuvillakankaasta (meleeratut sävyt ovat puuvillapolyesterisekoitetta) ja sen sivusaumat on tehty kolminkertaisella ompeleella, joka pitää paidan tukevasti kuosissaan. Malli on ollut valikoimassa vuodesta 1992 ja se on naisten muodoille tehty versio miesten ikonisesta K87 t-paidasta. Se on tarkoitettu täysveriseksi työpaidaksi fyysiseen työhön, mutta sopii loistavasti myös toimistotyöhön tai vapaa-ajan käyttöön huppareiden ja neuleiden kanssa.

4. Carhartt Skin Fit Layton naisten farkut

Mitä olisi elämä ilman farkkuja? En osaa edes kuvitella. Silti täydellisten farkkujen etsiminen on naisille lähestulkoon elämänmittainen projekti. Carharttin Skin Fit Layton -farkut nousevat omalla listauksellani korkealle: nämä eivät ole mitkään trendifarkut, vaan malliltaan tyylikkäät, kestävät klassikkofarkut.

Kapeahko, normaalivyötäröinen malli, jossa on aavistuksen joustava farkkukangas ja tumma väri, joka sopii hyvin myös toimistokäyttöön. Itse olen käyttänyt näitä nimenomaan toimistossa, vaikka farkut onkin suunniteltu käytettäväksi fyysisessä työssä. Pieni joustavuus materiaalissa tekee sen, että ne ovat erittäin mukavat pitää päällä.

5. Naisten Carhartt Active Jacket -takki

Carharttin takeissa löytyy paljon erilaisia vaihtoehtoja myös naisille, ja parhaan takin valinta onkin visainen  tehtävä. Carhartt käyttää takeissaan paljon 100% puuvillaa, ja 12 unssin paksuinen duck-canvas onkin merkin takkimateriaalien klassikko.

Talvella käytössäni on ollut Caldwell Jacket ja Active Jacket, jotka ovat molemmat erinomaisia takkeja, mutta mielestäni hieman eri tarkoitukseen sopivia.

Caldwell on ainakin omasta mielestäni ehdottomasti paras fyysiseen työkäyttöön sopiva takki. Sen hartiaosassa on erityiset leikkaukset, jotka antavat joustavuutta liikkumiseen eikä takki tunnu “tönköltä” tai paljasta selkää kurottaessa käsiä ylöspäin.  Siinä on mukavan lämmin fleece- sekä karvavuori, joka pitää viluvillenkin lämpimänä kylminä talvipäivinä.

Jos kuitenkin pitäisi valita vain yksi suosikki, olisi valintani naisten Active Jacket. Tämä takkiklassikko on monikäyttöinen ja ennen kaikkea katu-uskottava luottovaate, joka toimii niin kaupungissa kuin maaseudulla, töissä ja vapaa-ajalla.

Carhartt Active Jacket on valmistettu 12 unssin paksuisesta puuvillasta, joka kestää käyttöä “äidiltä tyttärelle”. Sen kaikki yksityiskohdat ovat tarkkaan mietittyjä ja siinä on lämmin thinsulate-vuori. Jenkeissä tätä takkia käytetään niin kesällä t-paidan päällä kuin talvella osana kerrospukeutumista.

Carharttin naisten canvas-takit eivät ole vielä valtavirtaa suomalaisessa katukuvassa, mutta jos etsit takkia, jossa on asennetta, käytännöllisyyttä unohtamatta, ei Active Jacketin valintaa tarvitse sen pidempään miettiä.

Carharttin naisten työvaatteet sisältävät myös monia muita aktiivisessa arjessa erittäin hyvin toimivia vaatteita, joten kannattaa tutustua koko valikoimaamme verkkokaupassamme.

 

Vastaa