Tervetuloa Haaralan tilalle!

Haaralan tila on luomuviljanviljelyyn ja metsätalouteen erikoistunut maatila Itä-Uudenmaan ja Päijät-Hämeen rajalla. Tilan hallinnassa on viljelysmaata tällä hetkellä 314 hehtaaria ja metsätalousmaata 110 hehtaaria Orimattilan, Pukkilan ja Myrskylän alueella. Pelloilla kasvaa luomuviljelyksessä vehnää, kauraa ja ohraa.

Ensimmäinen maininta tilamme maista löytyy historiankirjoista vuodelta 1539. Sen jälkeen sukujemme maita on viljellyt 18 sukupolvea ennen meitä nykyisiä maatalousyrittäjiä, Ari Vappulaa ja Satu Hardenia, jotka otimme tilan ohjakset haltuumme sukupolvenvaihdoksissa vuonna 2009. Olemme siis tilan 19. isäntäpari, ja aika näyttää jatkaako jompikumpi pojistamme, Oliver tai Emil, tilaa 20. isäntänä.
Sukupolvenvaihdoksissa Orimattilassa sijaitsevaan Haaralan tilaan yhdistettiin Pukkilassa sijaitsevan Perttilän tilan maat. Orimattilan maita viljeli aikaisemmin Sadun vanhemmat Juhani ja Irma Harden, ja Kanteleen maita Arin vanhemmat Eino ja Eeva-Liisa Vappula.

Haaralan tilan myymälästä ja verkkokaupasta löydät modernin maaseudun elämäntyyliin sopivat tuotteet niin työhön kuin vapaa-aikaan

Haaralan tila muutettiin osakeyhtiöksi vuoden 2016 lopussa. Vuoden 2020 keväällä toimintaa laajennettiin, kun isännän Carhartt-harrastuksesta versoi verkkokauppa. Verkkokauppa laajeni pian pieneksi myymäläksi, jonka valikoimasta löytyy maaseudun elämäntyyliin sopivia tuotteita niin työhön kuin vapaa-aikaankin.

Verkkokaupassamme on laaja valikoima Carharttin vaatteita miehille ja naisille, sekä muita maaseudun arjessa tarpeellisia asioita, kuten Leathermanin työkaluja ja Stanleyn termosmukeja. Myymme vain tuotteita, joita olemme itse testanneet ja hyväksi todenneet. Arvostamme laatua ja kestävyyttä, sillä tuotteet joutuvat kovaan käyttöön arjessamme. Emme myöskään kannusta turhaan kuluttamiseen, osta siis laatua tarpeeseen. 

Maaseudun elämäntyyli vol. 2

Meille maaseutu ei ole hiljainen takapajula, vaan maanpäällinen paratiisi, jossa on mahdollisuus elää sellaisten asioiden äärellä, joita rakastaa. Missiomme on herättää maaseudulla viihtyvien ihmisten kiinnostus omaa elämäntyyliään kohtaan sekä tuntemaan ylpeyttä juuristaan – olet sitten maalla syntynyt tai tänne vapaaehtoisesti muuttanut.

#Ylpeestimaalta

Nostamme maaseutuaiheisia asioita esiin myös somekanavissamme, joten seuraa Haaralan tilaa Youtubessa, Instagramissa tai Facebookissa. Jaa omat tarinasi maaseudulta kanssamme #ylpeestimaalta.

Haaralan tila Oy ilmasta
Ari Vappula

Isäntä Ari

Maanviljelijä

Haaralan isäntä Ari on italialaisella temperamentilla varustettu itä-uusimaalainen maanviljelijä, joka kokeilee ennakkoluulottomasti uutta eikä turhaan vatuloi päätösten kanssa. Hän viettää aikaa tuntikausia Excel-taulukoidensa parissa ja tekee pitkän tähtäimen suunnitelmia, jotka muuttuvat nanosekunnissa, jos vastaan tulee sopiva amerikkalainen auto. Tai traktori. Tai oikeastaan ihan mikä tahansa mielenkiintoinen, moottorilla käyvä härpäke. Ari rakastaa ison moottorin ääntä, vanhoja punatiilisiä rakennuksia ja tuoretta leipää.
– Maaseutu tuo minulle ensisijaisesti leivän pöytään, mutta se on myös tärkeä rauhoittumisen paikka vauhdikkaan arjen keskellä.

Ari hurahti Carharttin työvaatteisiin reilu kymmenen vuotta sitten, ja se olikin sitten menoa. Kun autotallikin täyttyi Carharttin vaatteista, totesi rouva lakonisesti, että “sähän voisit perustaa oman myymälän”. Ja koska tämä mies ei vatuloi, nousi Pakaan tiluksille pieni maaseutuelämäntyylin myymälä.

Sähköalaa ja konetekniikkaa opiskellut isäntä työskenteli ennen maanviljelyä öljynjalostusteollisuudessa sekä robottiautomaation parissa.

Satu Harden

Emäntä Satu

Viestivä visionääri

Haaralassa emännät ovat olleet aina lujatahtoisia. Vuosikymmeniä sitten vanha Ida-rouva ei antanut yli yhdeksänkymmentävuotiaana vielä Väinö-pojalleen ruoka-aitan avaimia. Ja Väinö sentään oli jo seitsemänkymppinen! Tässä uppiniskaisten, anteeksi – lujatahtoisten, rouvien sukulinjassa nykyinen rouva Satu tuntuu lähestulkoon leppoisalta.
– Oma isoäitini käveli tiluksilla jakkupuku päällä, joi päiväkaffet käsinmaalatuista posliinikupeista ja keräsi kävelylenkiltä tuoreita kukkasia maljakkoon. Samanlaista fiilistelyä harrastan itsekin. Vaikka maaseudulla töitä on aina, pitää aikaa olla myös elämästä nautiskeluun.
Jos maatilan ”käytännöt hommat” ovatkin Sadulle toisinaan vähän vieraita, löytyy ideoita ja visioita senkin edestä. Jopa siinä määrin, ettei isäntä aina pysy hätäisen rouvansa ajatuksenjuoksun perässä.
Satu työskentelee tilan ulkopuolella yritysviestinnän parissa, mutta auttaa tilan töissä siinä missä pystyy. Hän on opiskellut työnsä ohessa myös viherrakentajaksi. Sadun vapaa-aika, jos sellaista on, kuluu koiraharrastuksen parissa.

Arjen kestäviä vaatteita

Kovassa käytössä testattuja tuotteita, idealla laatua tarpeeseen. Olemme testanneet puolestasi toimivuuden.

Kotoisa kauppa

Kaikki tuotteet käyvät läpi tarkan seulamme, ja postitetaan suoraan myymälästämme. Olet tervetullut myös kokeilemaan tuotteita paikan päälle!

Laatu ja kestävyys​

Myymme vain tuotteita, joita olemme itse testanneet ja hyväksi todenneet.